DA’DE CE (nu) îmi iubesc țara?

Un nou proiect de educație culturală lansat de Asociația Da’De Ce, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Național de Artă Contemporană București și Muzeul de Artă Constanța

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural și își propune să interogheze sentimentul de patriotism într-o manieră colaborativă, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști și prin organizarea unei campanii naționale pe diferite canale media.

„Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?” se va desfășura în perioada februarie-octombrie 2017 în cadrul muzeelor de artă din București, Cluj-Napoca și Constanța și va consta într-o serie de ateliere în care artiști vizuali, actori și dansatori descoperă, împreună cu copiii de 8-12 ani, ce înseamnă patriotismul și conceptele atașate acestuia, precum diversitate și toleranță.

Raluca Bem Neamu, managerul acestui proiect de educație culturală, susține că „Ideea proiectului mi-a venit de la o nevoie personală și instituțională de a descompune, expune și analiza un sentiment profund, dar rareori obiectivat: patriotismul. Ne interesează ce gândesc copiii despre țară, ce înseamnă pentru ei România, cu ce o asociază, ce sentimente au față de ea, iar artiștii îi vor inspira să găsească în ei înșiși răspunsuri și reacții autentice, departe de clișeele unei reacții imediate influențată de cei din jur sau de media”.

În urma celor 22 de ateliere de arte contemporane, va rezulta o serie de expoziții interactive care vor spune, într-un mod sincer și neconvențional, povestea descoperirii sentimentului de patriotism de către copii.

Atelierele se vor desfășura în Cluj și Constanța începând cu 15 februarie, iar în București începând cu 15 aprilie. Campania națională va fi realizată în mediile tradiționale și digitale timp de 4 luni, începând cu 1 iunie.

Asociația Da’De Ce își propune să cultive curiozitatea celor mici prin proiecte de educație creativă. Mai multe detalii despre asociație și proiectul „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?” găsiți aici: http://www.asociatiadadece.ro/

Referitor la atelierele de artă contemporană și expoziția interactivă care vor fi găzduite de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, vom reveni în curând cu mai multe detalii.

„Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?” Proiect de educație culturală

15 februarie - 12 martie 2017

Imagini de la vernisajul expoziţiei interactive organizate în cadrul proiectului de educaţie culturală „DA’DE CE (nu) îmi iubesc țara?”, o iniţiativă a Asociaţiei Da’ De Ce – București, derulată în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Artă Contemporană – Bucureşti şi Muzeul de Artă Constanţa.

 

Evenimentul a avut loc la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ţa Unirii nr. 30), în data de 1 martie 2017, cu începere de la ora 15:00, în prezenţa celor trei coordonatori ai întâlnirilor creative de la muzeu, Elena Ilash, artist vizual, Ana Tecar, actriţă, şi Alexandra Sârbu, istoric de artă, precum şi a cadrelor didactice şi a elevilor din clasele a V-a şi a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” – Cluj-Napoca.

 

Expoziţia cuprinzând lucrările elevilor spune, într-un mod sincer şi neconvenţional, „povestea” descoperirii sentimentului de patriotism şi conceptele ataşate acestuia, precum diversitate şi toleranţă, în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. Ea rămână deschisă publicului spre vizitare până în data de 12 martie 2017.

 

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!