Asociația Kolozsvar și Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează o expoziție dedicată operei de o viață a pictorului și graficianului sătmărean Paulovics László (n. 1937). Selecția de lucrări cuprinde creații de grafică, pictură în ulei și în acuarelă de pe durata a mai multor decenii, punând accent și pe schimbările stilistice de pe parcursul întregii opere.

 

A Kolozsvár Társaság és a Kolozsvári Művészeti Múzeum által szervezett tárlat a szatmárnémeti születésű Paulovics László (1937) erdélyi festő- és grafikusművész életművét vázolja fel. A több évtizedes alkotótevékenység során készült olajfestményekből, grafikákból és akvarellekből merített válogatás révén szépen kirajzolódnak a művészi pálya idő- és stílusbeli változásai.

 

 

Parcursul artistic al lui Paulovics László | Paulovics László Életműve

Vernisaj: vineri, 11 august 2017, ora 18

11-27 august 2017

[RO] Imagini de la vernisajul expoziției Parcursul artistic al lui Paulovics László, eveniment care a avut loc în sălile de expoziții ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului, vineri, 11 august 2017, de la ora 18. În fața unui public numeros, opera de o viață a lui Paulovics László a fost elogiată de: Lucian Nastasă Kovács, managerul muzeului; Bordás Beáta, istoric de artă și Iakob Attila, istoric.

 

[HU] " Paulovics László életműve" kiállítás megnyitó pillanatai (augusztus 11-én, 18 óra) a Kolozsvári Művészeti Múzeum termeibe. A számos jelenlevő körében Paulovics László  munkásságát méltatta Lucian Nastasă Kovács, a múzeum igazgatója, Bordás Beáta művészettörténész és Iakob Attila, történész.