LUMINA ȘI FORȚELE DE VIAȚĂ

Vineri, 3 martie 2017, ora 18:00

sala Tonitza

Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește în sala Tonitza evenimentul LUMINA ȘI FORȚELE DE VIAȚĂ. Gândirea și simțirea se întrepătrund în realizarea tripticului de concert - conferință - concert care are ca substanță viețuirea primăverii în aspectele ei solare, revitalizatoare, feminine.

Ciclul de lieduri ”Inelul” de Ede Terényi pe versuri de Grete Tartler, 7 scene dedicate contemplării sonore a universului de dincolo de fața lucrurilor, va fi interpretat în primă audiție absolută de Carmen Vasile (voce) și Silvia Sbârciu (pian).

Conferința ”Lumina și forțele de viață”, centrată pe temele: calitatea luminii din spațiul și ființa noastră și Vâscul – esențele începutului, forței lăuntrice și Eu sunt-ului, îl are ca protagonist pe Raphael Kleimann (Norvegia), specializat în ergonomia luminii și extractele de vâsc.

Albumul muzical ”Grace”, prin interpretarea Yohannei Grace, dă viață aspectelor feminine trăite sufletește prin frumusețe, blândețe, maternitate, compasiune, iubire. Recitatorul Toni Șuler îmbogățește cu nuanțe lirice momentului iar artistul vizual Dorel Găină, prin imaginile proiectate învăluie în poesis evenimentul.

Intrarea este liberă

 

 

Imagini de la evenimentul LUMINA ȘI FORȚELE DE VIAȚĂ, care a avut loc în sala „Tonitza” a Muzeului de Artă Cluj-Napoca vineri, 3 martie 2017, de la ora 18. Cu această ocazie, ciclul de lieduri ”Inelul” de Ede Terényi (versuri de Grete Tartler) a fost interpretat în primă audiție absolută de Carmen Vasile (voce) și Silvia Sbârciu (pian).

A urmat conferința ”Lumina și forțele de viață”, susţinută de Raphael Kleimann (Norvegia), specializat în ergonomia luminii și extractele de vâsc.

Albumul muzical ”Grace”, prin interpretarea Yohannei Grace, a dat viață aspectelor feminine trăite sufletește prin frumusețe, blândețe, maternitate, compasiune, iubire. Recitatorul, susţinut de Toni Șuler, a îmbogățit cu nuanțe lirice momentul, iar artistul vizual Dorel Găină, a contribuit la acest spectacol prin imaginile proiectate, învăluie în poesis.