În data de 7 iunie, ora 18, va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca o întâlnire cu publicul a  celebrului pictor şi grafician din Italia, Giancarlo Pozzi. Această întâlnire este prilejuită de expoziţia antologică de gravură a artistului la Muzeul de Artă, care cuprinde cele mai celebre piese din întreaga sa carieră artistică. Această preţioasă expoziţie va fi donată colecţiei de stampe a muzeului, ca urmare a înţelegerii cu delegaţia revistei Tribuna, care l-a vizitat pe artist la atelierul său din Castellaza, lângă Milano.

Întâlnirea din 7 iunie se prefigurează a fi una foarte incitantă, deoarece, pentru prima oară publicul din Cluj-Napoca va auzi povestite întâmplări, anecdote, dar şi relatări despre metoda de lucru şi elaborarea unor lucrări realizate de artişti importanţi ai secolului XX, având în vedere că Giancarlo Pozzi a activat la celebrul atelier „Grafica Uno” din Milano al lui Giorgio Upiglio. Această activitate la „Grafica Uno” a prilejuit o colaborare susţinută cu cele mai mari personalităţi ale artei plastice moderne şi contemporane. Printre colaboratorii săi putem aminti nume celebre ca Giorgio de Chirico, Marcel Duchamp, Joan Miró, Alberto Giacometti, René Magritte, Lucio Fontana, Enrico Baj, Man Ray, Giacomo Manzù, Wifredo Lam, Pierre Alechinsky, Claire Falkenstein, Marino Marini şi lista poate continua.

Întâlnirea va fi moderată de scriitorul şi traducătorul Ştefan Damian.

Întâlnire cu Giancarlo Pozzi

7 iunie 2017, ora 18

Imagini surprinse cu ocazia întâlnirii artistului Giancarlo Pozzi cu publicul. Cu această ocazie, a avut loc un schimb de idei între artist și cei prezenți, legat de creația artistică, evoluția personală și dinamica lucrărilor expuse în expoziția artistului. Evenimentul a avut loc în data de 7 iunie 2017 în Sălile Festive ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a fost moderat de Mircea Arman, managerul revistei de cultură Tribuna.