Expoziția de sculptură și artă fotografică ”Viziuni interioare”.

Balog Ștefan & Zoltan.

Vernisaj: joi, 18 ianuarie 2018, ora 17

18 ianuarie - 4 februarie 2018

Muzeul de Artă Cluj-Napoca în colaborare cu Fundaţia “Inter-Art” Aiud și Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud organizează, în perioada 18 ianuarie – 4 februarie 2018, expoziția de sculptură și artă fotografică Viziuni interioare, cu lucrări ale artiștilor Ștefan și Zoltan Balog.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 ianuarie 2018, la ora 17.00 în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artiștilor și a invitaților lor: Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; Dorel Găină, artist fotograf; Ioan Hădărig, director artistic al Asociației Inter-Art Aiud și Florin Gherasim, muzeograf.

Născuți și stabiliți în municipiul Aiud, frații Ștefan și Zoltan Balog desfășoară o activitate artistică consecventă în cadrul Asociației Inter-Art cu care au organizat, anual, tabere de creație și numeroase expoziții personale sau de grup, atât în localitate, la Centrul Cultural Liviu Rebreanu, cât și la alte galerii din țară sau străinătate.

Născut în anul 1968, Ștefan Balog și-a format pregătirea artistică la Școala de Arte din Alba Iulia și la secția de Artă și Arhitectură din cadrul Universității Americane din București. Vocația sa artistică este sculptura, dar s-a remarcat și în grafică, pictură sau ca un bun manager și organizator de evenimente culturale. A participat la numeroase expoziții și tabere de creație din țară, dar și din străinătate (Austria, Haiti, Ungaria, Franța, SUA).

Zoltan Balog, născut în 1977, se exprimă artistic în domeniul fotografiei, având deja trei expoziții personale de anvergură. De asemenea, artistul a participat la  numeroase expoziții de grup  în România, dar și în țări precum Franța, Elveția, China ș.a.

 Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 18 ianuarie - 4 februarie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-17.00.

Secvențe surprinse la vernisajul expoziției „Viziuni interioare” a artiștilor Balog Ștefan și Balog Zoltán. Evenimentul s-a desfășurat în data de 18 ianuarie 2018, cu începere de la ora 17, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. La vernisaj au luat cuvântul: Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției; Dorel Găină, profesor universitar, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca; Ioan Hădărig, director artistic, Fundația „Inter-Art” Aiud și artiștii Balog Ștefan și Balog Zoltan.

 

Fotografii realizate de Horváth László.