EXPOZIȚIA ABSOLVENȚILOR UAD, EDIȚIA XIX

Vernisaj: sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 18.00

22 - 30 iunie 2019

Ca în fiecare an, finalul lunii iunie marchează un moment de sărbătoare, cel al încheierii studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca. Astfel, UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA şi ASOCIAŢIA UNIVERSITART a UAD Cluj-Napoca, în parteneriat cu MUZEUL DE ARTĂ CLUJ-NAPOCA, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj și cu sprijinul PRIMĂRIEI și a CONSILIULUI LOCAL CLUJ-NAPOCA, organizează, în perioada  22 – 30 iunie 2019, EXPOZIŢIA ABSOLVENŢILOR UAD. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 18.00, într-o locație surpriză, în premieră pentru această manifestare, și anume Muzeul de Artă Cluj-Napoca. De asemenea, lucrări ale absolvenților generației 2019 vor fi expuse și la Departamentul Grafică și la Departamentul Design al UAD, precum și la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Sala Mansardă. Atmosfera de sărbătoare va fi continuată, o săptămână mai târziu, în data de 29 iunie 2019, cu GALA ABSOLVENŢILOR DE FASHION DESIGN, care va avea loc anul acesta la Teatrul / Opera Național(ă) Cluj-Napoca, marcând 25 de ani de existență a manifestării dedicată creației vestimentare.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui o selecție a lucrărilor de diplomă ale absolvenţilor de la specializările Arte plastice - Pictură, Arte plastice - Sculptură, Arte plastice - Grafică, Conservare – Restaurare, Ceramică – Sticlă – Metal și Arte textile - Design textil din cadrul UAD Cluj-Napoca, programele de studii licență și master. Lucrările absolvenților licență și master de la Arte plastice - Foto - Video - Procesarea computerizată a imaginii vor fi expuse în subsolul Muzeului de Artă, iar cele ale absolvenților de design la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (vernisaj sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 19).

În premieră, vernisajul EXPOZIŢIEI ABSOLVENŢILOR UAD, generația 2019, va fi precedată de la ora 17 de o „Serată de cânt și dans la palat”, realizată în colaborare cu Fundația ”Simona Noja” și cu Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca. Programul va cuprinde momente coregrafice și fragmente muzicale, alături de lucrarea de licență a absolventei Coman Mariana – Contesa Maritza - costum personaj scenografic – coordonator prof. univ. dr. Liliana Moraru, dar și de mișcare și plastică scenică realizată de studenții anului II și III licență și de Gabriel Hutera (anul I, master) de la Departamentul Arte textile - Design Textil.

Eveniment considerat a fi unul dintre cele mai importante manifestări academice artistice atât în plan local, cât și la nivel național, capătă anul acesta o și mai mare însemnătate datorită locației în care se desfășoară, debutul artistic al multora dintre absolvenții din acest an ai UAD Cluj-Napoca având loc într-o instituție publică artistică cu tradiție în domeniu.

Expoziția Absolvenților le oferă acestora şansa de a se reprezenta şi de a fi vizibili în cadrul celui mai important eveniment artistic universitar. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca susține anul acesta tânăra artă contemporană, fiecare din absolvenții de la licență și de master prezenți în sălile sale având posibilitatea de a-și prezenta creația personală într-un cadru generos.

Bucurându-se de susţinere din partea conducerii UAD Cluj-Napoca, a autorităţilor locale şi judeţene şi a comunităţii, evenimentul este, iată, de XIX ani și o rampă de lansare pentru absolvenţii UAD atât în domeniul artistic, cât şi al inserţiei pe piaţa muncii.

Evenimentul este susţinut şi anul acesta de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi de Consiliul Local, sprijinul venit din partea autorităţilor locale subliniind încă o dată importanţa EXPOZIŢIEI ABSOLVENŢILOR UAD CLUJ-NAPOCA în peisajul academic şi artistic al oraşului.

_____________________

Informaţii suplimentare la:

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Piaţa Unirii 31, 400098, Cluj-Napoca

Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Imagini de la deschiderea oficială a EXPOZIȚIEI ABSOLVENȚILOR UAD, promoția 2019, eveniment festiv care a avut loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în data de 22 iunie 2019, cu începere de la ora 18:00, în prezența reprezentanților Universității de Artă și Design, prof. univ. dr. Radu Moraru, rector al UAD și prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, președintele Senatului UAD, a lui Pascal Fesneau, consul onorific al Franței la Cluj și a Alexandrei Sârbu, istoric de artă.

 

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până la data de 30 iunie 2019, de luni până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00.