”Little Candy”. spectacolul de teatru-dans pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani

duminică, 2 octombrie 2016, ora 17

Sala Tonitza

Imagini de la spectacolul de teatru-dans pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, ”Little Candy”, susținut de Rita Góbi în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru pe Drum – KaravanAct, un eveniment organizat de Asociația Teatrală Shoshin, în perioada 26 septembrie – 4 octombrie 2016. Spectacolul a fost găzduit de Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în data de 2 octombrie 2016, cu începere de la orele 17:00.

Programul din acest an al Festivalului de Teatru pe Drum – KaravanAct include spectacole din Polonia, Ungaria și România, având următoarele locații: Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca și Chidea. În afara spectacolelor teatrale, vor avea loc și procesiuni stradale spectaculoase, întâlniri cu publicul și workshopuri.

Datorită relației strânse între Asociația Teatrală Shoshin și trupa STUDY || ROSA din Poznań (Polonia), anul acesta publicul poate viziona două spectacole poloneze: ”TAZM Silence of Light și HEART Silence of Polygon”, amândouă fiind realizate de trupa STUDY || ROSA. Un alt invitat este Trupa Góbi Rita din Ungaria care prezintă spectacolul ”Little Candy”.

Rita Góbi (dansatoare, coreografă, pedagog de dans) operează cu limbajul specific al dansului. Spectacolele sale pentru copii și adulți au drept sursă a inspirației o tematică personală. De multe ori, folosește muzică live și implică artiști din domeniul artelor non-verbale. Trupa Góbi Rita este prezentă în lumea dansului contemporan, a performance-ului și a teatrului din 2006. Spectacolul ”Little Candy” prezintă celor mici bucuria de a dărui, într-un mod ludic. Faptul dăruirii constituie o relație specială între emițător și receptor. Gestul de a da este important, iar nu numai un obiect se poate dărui, ci și o trăire.

La Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, Festivalul de Teatru pe Drum KaravanAct poposește timp de trei zile, un interval valabil și pentru orașele Cluj-Napoca și Chidea. Programul detaliat, informații și fotografii sunt accesibile pe următoarele pagini online: facebook.com/shoshin.theatre și facebook.com/karavanact.

Ediția 2016 a festivalului a beneficiat de sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), al DRI (Departamentul pentru Relații Interetnice), Institului Polonez din București, Institutului Adam Mickiewicz din Polonia, Fondului Bethlen Gábor din Ungaria și Diego.’