Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită la programul „Nocturnă muzeală” care îşi propune să ofere publicului posibilitatea de a petrece seara de sâmbătă vizitând Muzeul de Artă, între orele 15 – 22.

Sâmbătă, 28 iunie, 2014, publicul va avea acces la următoarele expoziţii:

Galeria Naţională, unde sunt expuse cronologic opere de artă reprezentative pentru istoria artei româneşti. Alături de operele artiştilor români sunt expuse opere semnate de artişti de naţionalitate maghiară, germană, evreiască etc. care au activat în România. Veţi putea admira creaţia artiştilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Gh. Petraşcu, Francisc Şirato, Iosif Iser, Lucian Grigorescu, Dumitru Ghiaţă, Camil Ressu, Dimitrie Paciurea, Corneliu Medrea şi a altor artişti reprezentativi pentru arta plastică românească.

„Grădini” - Horea Paştina

 „Grădini”, prima expoziţie a pictorului Horea Paştina la Cluj-Napoca prezintă o selecţie de peste 120 de lucrări definitorii pentru creaţia artistului şi semnificative pentru aportul său de originalitate la configurarea identităţii vizuale a artei româneşti contemporane.

Film Poster is Not Dead. Afişe de film realizate de studenţi ai universităţilor de artă din România şi Cehia

Expoziţia organizată în parteneriat cu Centrul Ceh Bucureşti, Terry Posters și Universitatea de Artă si Design Cluj-Napoca prezintă 42 de afişe realizate de artişti şi designeri ai universităţilor de artă din Cehia şi România.

Muzeul păpuşilor

A 8-a ediţie a expoziţiei „Muzeul păpuşilor”, organizată de Muzeul de Artă Cluj-Napoca în colaborare cu Teatrul de Păpuşi „Puck”, cuprinde păpuşi, decoruri şi afişe din repertoriul acestui an şi din arhiva teatrului.

Programul are ca scop stimularea interesului pentru instituţia muzeală.

NOCTURNĂ MUZEALĂ

sâmbătă, 28 iunie 2014, între orele 15 - 22