LECȚIE DESCHISĂ

Nicolas Julliard – „Animarea sculpturii: viaţa obiectului de artă după realizarea sa”

miercuri, 29 mai 2013, ora 18

În cadrul programului „Lecţie deschisă” Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită miercuri 29 mai 2013 ora 18 la conferinţa cu titlul „Animarea sculpturii: viaţa obiectului de artă după realizarea sa” susţinută de Nicolas Julliard.

Artist francez aflat în rezidenţă la Cluj-Napoca şi autor al expoziţiei „Reveriile unui Pelomorf” deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 18 mai -9 iunie 2013, Nicolas Julliard este absolventul unui master în arte plastice la Universitatea Sorbona din Paris. A expus la Galeria Hors-Sol la Paris, Salonul Slick din Paris în 2006, la Product art festival de la Varna (Bulgaria) în anul 2007, în cadrul expoziţiei „Cine eşti tu Peter ?” organizată în anul 2010 de Joanna Chevalier şi Hervé Mickaëloff în spaţiul cultural Louis Vuitton din Paris şi expoziţia «Legături periculoase» curatoriată de Kathrin Rost la Galeria Coucou din Kassel (2011). În anul 2010 a avut o rezidenţă în cadrul companiei de dans Donko Seko la Bamako (Mali), în parteneriat cu Conservatorul naţional de artă şi multimedia din Mali.

Prin prezentarea a trei din lucrările sale, o lucrare video, un performance şi un roman grafic Nicolas Julliard va aborda tema „animării” unei sculpuri după realizarea sa în sensul prim conferit termenului „animare” adică însufleţire. Conferinţa va dezvălui procedeele utilizate de artist în realizarea unei particularităţi a lucrărilor sale care le conferă originalitate, surpriză şi farmec.

Programul „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă Cluj-Napoca îşi propune să prezinte problematica specifică artelor plastice, interferenţa acestora cu celelalte arte, experienţe artistice şi cercetări recente la nivelul teoriei şi istoriei artei, publicul fiind invitat să intervină cu propriile observaţii şi întrebări referitoare la conţinutul conferinţei.

Conferinţa este realizată cu sprijinul Institutului Francez Cluj.

Intrarea este liberă.